Pio Country Club

Uppdrag: Arkitekt och Konstruktion 

Byggnadsår: 2007

Byggherre: Pio Country Club

Kategori: Hotell- och restaurangverksamhet

Framsida natt - Nerminskad

Pio Country Club är en alldeles unik verksamhet belägen utanför natursköna Simlångsdalen. Här bedrivs hotell- och restaurangverksamhet i absolut toppklass där beställaren hade höga krav på att utformningen ska spegla deras exklusiva verksamhet med internationell prägel.

Framtagandet av bygghandlingarna har utformats i nära samarbete med arkitekten Hampus Ekman.

 

Baksida dag - Nerminskad

 

Verksamheten bedrivs i två byggnader som länkas samman via en loftgång. Byggnaderna har ett enkelt formspråk med fasader i vit fjällpanel, flacka valmade tak i aluzink med loftgång och tralldäck som slingrar sig runt byggnaderna. Byggnaderna omges även av en underbar park med bl.a. vattenfall, dammar och rosarium.

Huvudbyggnaden på ca 825 m² inhyser en stor restaurang på bottenplan som kan möbleras för både stora och små sällskap. På bottenplan finnes också en konferenslokal för privata möten. Ovanvåningen utgörs av 10 st hotellrum samt en öppen och mysig lounge i mitten. Annexet med en yta på 255 m² rymmer personal- och teknikutrymmen på bottenplan samt hotellrum på ovanplan. Totalt innehåller byggnaderna 14 st rymliga hotellrum som alla är inredda i en unik design.

 

Pio Country Club har lovordats av flera stora tidningar, bl.a. Residence, Femina, Golf Digest, Westcoast Racing och Red Tee för sin ”hemtrevliga upplevelse i lyxig förpackning” och nämns även som ”ett av världens 10 mest oförglömliga hotell”.

Väl värt ett besök!

 

Besök även: www.piocountryclub.com

Kontaktinformation

035-19 10 50

Besöksadress

Syskonhamnsgatan 3
Halmstad

Postadress

Box 370
301 09 Halmstad